Hozzávaló
Elkészítés
A szárított gombát le kell önteni forró vízzel és hagyjuk 10 percig állni. 3 liter vizet forralni kezdek, belerakom a leveskockákat, ecetet, szójaszószt, chilit. A csirkemellet és a zöldségeket apró darabokra a káposztát metéltre
vágom és beleteszem a forró vízbe. Erősen forralom kb. 15-20 percig. A
roppanósságára figyelni kell! Lehet, hogy kevesebb idő is elég a zöldségeknek! Az étkezési keményítőt kevés hideg
vízbe teszem és a ketchuppal jól kikeverem és besűrítem vele a levest.
Átforralom, megkóstolom, utánafűszerezem ha szükséges. A tojást feltöröm, kevés vízzel higítom, felverem és lassan a forrásban lévő levesbe csurgatom. Elzárom alatta a tüzet.Mi forrón és eléggé csípősen szeretjük. Imre Semseitől ered a recept amit saját ízlésemre alakítottam!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése