2013. július 24., szerda

Kínai csípős- savanyú leves

Hozzávaló
  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 maréknyi szárított gomba (elmaradhat)
  • 2 sárgarépa
  • 1 üveg bambuszrügy (Lidlből)
  • 1 db vastaghúsú paprika
  • 2 maréknyi szeletelt kínai kel vagy kelkáposzta
  • 2 tojás
  • 5 leveskocka
  • chili (házi őrölt)
  • 5 - 6 ek ecet 10 %-s
  • 6 ek szójaszósz
  • 3 l víz
  • 4 púpos ek étkezési keményítő
  • 3-4 ek csípős ketchup
Elkészítés
A szárított gombát le kell önteni forró vízzel és hagyjuk 10 percig állni. 3 liter vizet forralni kezdek, belerakom a leveskockákat, ecetet, szójaszószt, chilit. A csirkemellet és a zöldségeket apró darabokra a káposztát metéltre vágom és beleteszem a forró vízbe. Erősen forralom kb. 15-20 percig. A roppanósságára figyelni kell! Lehet, hogy kevesebb idő is elég a zöldségeknek! Az étkezési keményítőt kevés hideg vízbe teszem és a ketchuppal jól kikeverem és besűrítem vele a levest. Átforralom, megkóstolom, utánafűszerezem ha szükséges. A tojást feltöröm, kevés vízzel higítom, felverem és lassan a forrásban lévő levesbe csurgatom. Elzárom alatta a tüzet.Mi forrón és eléggé csípősen szeretjük. Imre Semseitől ered a recept amit saját ízlésemre alakítottam!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése