Hozzávaló (20 x 25 cm -s tepsihez )
- 10 dkg buzadara
- 10 dkg sima liszt
- 7 dkg olvasztott margarin
- 7 dkg Xilit vagy kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 db egész tojás
- 25 dkg natúr joghurt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
- ízlés szerinti mennyiségben sárgabarack
- szóráshoz porcukor Xilitből vagy kristálycukorból
A lisztet a darát a sütőport a sót és a citrom héját elegyítem. A tojást habosra verem, hozzáadom a 2 féle cukrot az olvasztott margarint a joghurtot, amivel még tovább verem. A lisztet és a tojásos masszát összekeverem és vajazott, lisztezett tepsibe öntöm, így hagyom 30 - 40 percig pihenni, hogy a dara megduzzadjon egy kicsit. A magozott és felezett barackot a képen látható módon teszem a tésztára ( a mag helye van felfelé). 170 °C -ra előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt megsütöm. Nem kell tovább sütni mert kiszárad! Tálaláskor porcukorral hintem meg. A recept ötlet Jákli Judit csoporttársamtól származik, melyet egy picit átvariáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése