1. Meggylé
- tetszés szerinti mennyiségű meggy
- tiszta üvegek
Az ivólékészítőbe teszem a megmosott gyümölcsöt magozottan. Rögtön az üvegekbe fejtem le a lét és azonnal lezárom. Mehet a helyére. EINSAFT / 60 perc.
2. Meggyhús ami visszamaradt a lékészítésből
- natúr meggyhús
- 1 ek cukor / üveg
- 1 ek rum (el is maradhat) / üveg
A meggyhúst üvegekbe töltöm, tetejére cukrot és rumot teszek. Lezárom az üvegeket. 80 °C / 30 perc
3. Cseresznyebefőtt
- cseresznye
- 2 ek cukor / üveg
- víz
4. Kovászos uborka
A szokásos módon elkészített kovászos uborka levét átszűröm majd a 720ml -s üvegekbe áttett uborkára ráöntöm és lezárom. A kimaradt lét is kidunsztolom mert télen inni és akár a tökfőzelék habarásához is tökéletes! 90 °C / 30 perc alatt készítem el.
- 5 kg sárgabarack
- 0,5 kg cukor (Xilit)
- 6 db 720 ml -s üveg
Az átválogatott, megmosott, kimagozott és a hibás részektől megtisztított barackot feldarabolom és tepsibe teszem. 200 ° C előmelegített sütőbe tolom, amit ha a barack forrni kezd 150-170 °C -ra mérséklem a hőt és 3 órán keresztül óránként egyszer átkeverve rotyogtatom, majd a barackot merülő mixerrel ízlés szerintire darabolom. A cukrot az utolsó órában keverem hozzá, amivel még 1 órát rotyogtatom. Steril üvegekbe azonmód forrón beletöltöm és lezárom. Mélyhűtő táskában pokróc között kihűlésig pihentetem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése