Gyerekkorom kedvenc süteménye. Sárgabarack lekvárral készítette mindig az édesanyám. Most hagyományt szegtem, mert egy 2009-es meggylekvárral töltöttem meg.
Hozzávalók
- 1 bögre finomra reszelt sárgarépa / 2,5 -3 dl-s a bögre
- 1 bögre cukor (kristálycukor)
- 1 bögre zsír (hideg zsír legyen és nem kell belenyomkodni nagyon a pohárba)
- 1 csomag sütőpor
- 1citrom reszelt héja
- annyi liszt, amennyit felvesz (kb. 35-40 dkg)
- kb 8 púpozott ek lekvár
- porcukor a hintéshez
Elkészítés
Az alapanyagokat a szükséges mennyiségű
liszttel összegyúrtam. 2 lapra osztottam, majd egyenként kinyújtottam, az egyik felét sütőlapra
helyeztem, lekvárral megkentem, rátettem a másik lapot, több helyen megszurkáltam a tésztát. 180 °C-ra előmelegített
sütőben 30-40 perc alatt megsütöttem. .Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágom és porcukorral meghintem a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése