Hozzávaló
- 21 dkg zabliszt
- 10,5 dkg darált dió
- 2 tojás sárgája
- 4-5 ek kefír
- 3 csipet só
- 24 db édesítő tabletta (Süssina) porrá törve
- pár csepp rumaroma
- 3 késhegynyi szódabikarbóna
Olvasztott csoki a tetejére( 70-80 %-os étcsokival)
Elkészítés
A lekvár és a csoki kivételével az anyagokat annyi kefirrel dolgoztam össze, hogy egy rugalmas tésztát kaptam. 2-3 mm vastagra nyújtottam és 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggattam. 180 C° -ra előmelegített sütőben, papírozott tepsiben 4-10 perc alatt megsütöttem. Vigyázz nem szabad megégetni! Miután kihűlt 2 db-t lekvárral megkenve összeragasztottam és olvasztott csokoládéval bevontam. Hagytam megdermedni és dobozoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése