Hozzávalók
- 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (40 dkg liszt + 10 dkg darált dió is lehet)
- 20 dkg margarin (vagy kókuszzsír)
- 14 dkg fruktóz (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő tabletta porrá törve)
- 2 egész tojás
- 4 ek kefír
- 2 citrom reszelt héja
- 2 mk szódabikarbóna csapottan ( 4 g )
- 2 csipet só
- olvasztott csoki vagy tojásfehérje a kenésre
- darált dió amibe belemártom a tetejét
Elkészítés
A liszthez adtam a sót a fruktózt a szódabikarbónát, a citrom héját, majd belemorzsoltam a margarint. A tojást a kefirrel elkevertem és ezzel gyúrtam össze a tésztát. 1 órát a hűtőben pihentettem. 2-3 mm vastagságra nyújtottam (tényleg nagyon vékonyra kell mert megvastagszik) 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggattam. Egyforma darabszámú telit és lyukacsosat készítettem. Papírral bélelt tepsiben 180 C° -ra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem. Nem szabad megégetni! Hagytam kihűlni, majd a lyukacsosakat lekentem tojásfehérjével és darált dióba mártottam, hagytam megszáradni. 1 telit és 1 lyukacsosat lekvárral összeragasztottam. Dobozoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése