Jákli judit mintájára készítettem el, csak az összetevőkön változtattam.
Hozzávaló
- 25 dkg fehér tönköly liszt
- 25 dkg Diabestar süteményliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 3 ek fruktóz
- 1 csapott tk só
- 10 dkg kókuszzsír vagy vaj olvasztva de nem melegen
- 1 db tojás
- 4-5 db alma
- 1 -2 tk citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- Xilit vagy fruktóz ízlés szerint
- 1 cs tk fahéj
- 3-4 ek zabkorpa vagy búza vagy tönkölykorpa
1. Először a tölteléket készítettem el. Lereszeltem az almát és csorgattam rá citromlét, hogy ne barnuljon be. Levétől kinyomkodtam (ami megiható) és a többi hozzávalót belekevertem. Félretettem felhasználásig.
2. A vaj kivételével a hozzávalókat bedagasztottam és folyamatos dagasztás mellett csorgattam bele a vajat. A tésztát 1 óra alatt duplájára kelesztettem. Majd enyhén lisztezett felületen 0.5 cm vastagságú téglalappá nyújtottam. A felére tettem a tölteléket az üresen hagyott tésztarészt ráhajtottam, sodrófát gyengéden átgurítottam rajta. Pizzavágóval (vágható késsel is) 2 cm széles csíkokra vágtam amiket egyesével mindig egy irányba megtekertem. Papírozott tepsibe tettem és 180-190 C° -a előmelegített sütőben 15-20 percet sütöttem. Tálalásnál por fruktózzal hintettem meg.
Nagyon tetszik! :)
VálaszTörlés