Hozzávaló
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg durumliszt
- 2,5 dkg lenmagliszt
- 2,5 dkg zabpehely
- 2 ek lenmag
- 2 ek napraforgómag
- 1 ek szezámmag
- 2 csapott tk só
- 1 szűk tk szódabikarbóna
- 3 ek olaj
- 15 dkg joghurt
- 1-2 joghurtos doboz víz
A száraz anyagokat összekevertem és a folyadékot hozzáadva (a vizet 1 adagolópohár után óvatosan) jól kikevertem. A nokedli tésztánál csak egy lehelettel keményebb tésztát kell készíteni, amit papírral bélelt (30 x 11 x 7 cm-s) tepsibe tettem és pihentetés nélkül, 180 C°-a előmelegített sütőben az alsó rácson 50 percet sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése