Ne csodálkozz, valóban lángos tészta az alapja ennek a kenyérnek.
Kefíres lángost készítettem, de nem fogyott el az egész, tehát megmaradt
68 dkg ebből a
tésztából. Megszagolgattam és savanykás erjedt volt az illata. Ezen nem
is csodálkoztam hiszen 7 napos volt, eddig volt elfeledve a hűtőben.
Nagyon sajnáltam volna a szemetesbe küldeni ezért úgy gondoltam
kiegészítem és dagasztok belőle kenyeret. A biztonság kedvéért 1 dkg
élesztőt azért tettem bele. Ismét gazdagabb lettem egy nagyon finom
kenyérrel.
Hozzávaló
- a 68 dkg lángos tészta ebből a tésztából
- 2 ek olaj
- 2 ek tejföl 20%
- 1 dl tej 1,5 %
- 1 tk só
- 1 dkg élesztő
- 50 dkg sima liszt
Elkészítés
Az összes anyagot a dagasztó gépbe
teszem az élesztőt csak úgy rámorzsolom a lisztre és bedagasztatom a
tésztát. Dagasztás után kiveszem és tálban kelesztem 1 órát, de 20 perc
pihentetés után a tésztát jól átgyúrom, majd tovább kelesztem a
duplájára.
Kiborítom, átgyúrom és megformázom majd sütőpapírral bélelt jénaiba teszem és itt is fedő alatt a duplájára kelesztem.
Bemelegítem a sütőt 230 C° -a a tészta
tetejét bemetszem a jénait bespriccelem vízzel és lefedve a tésztát,
tolom be a sütőbe és 1 órát ezen a hőfokon sütöm.
A fedőt leveszem és még 10 percet ezen a hőmérsékleten sütöm. Azért mindenki a saját tűzhelyéhez igazodjon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése