Húsvét után a megmaradt főtt sonka hasznosítására ajánlom. Nagyon
különleges, finom kenyér lesz. Felhasználhatjuk szendvicsként,
vajjal, vajkrémmel, ízlés szerint zöldpaprikával ízesítve. Hűtőben,
alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad. Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.
Hozzávaló
- 80 dkg finomliszt,
- 3 dkg élesztő,
- 5 dkg vaj,
- 4 dkg cukor,
- 40 dkg főtt, ledarált füstölt sonka,
- 3-4 dl tej,
- kevés só
Elkészítés
A sonka kivételével mindent a kenyérsütőbe pakolok és elindítom a dagasztást.
Egy könnyen gyúrható tésztát dagasztatok. Fokozatosan adom hozzá a ledarált sonkát és tovább dagasztom, amíg hólyagos
nem lesz. A tésztát cipóvá formálom, kelesztő tálba letakarva kb. 60 percig duplájára kelesztem. A megkelt tésztát
óvatosan átgyúrom, két részre osztom, hosszúkásra formázom, 20-30
percig pihenni hagyom. Közvetlenül sütés előtt felületét
tojássárgájával bekenem, és előmelegített, gőzös sütőbe téve 190 - 200 C°-n megsütöm. A
tetejét időnként bepermetezem még vízzel. A sütés ideje 60 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése