Hozzávaló
- az összes kovász (elkészítésének leírása itt)
- 40 dkg BL 80 liszt
- 2 tk só
- 2 ek olaj
- 2 ek burgonyapehely
- 2 dl sör
Elkészítés
A sört kiöntöm
egy pohárba, azért hogy a szénsav teljesen eltávozzon belőle. A
szénsavmentes sörrel készítem a kenyeret. A kenyérsütővel bedagasztatom a
tésztát. Átteszem a kelesztőtálba és a duplájára kelesztem. Majd enyhén
lisztezett felületen jól kinyomkodom belőle a levegőbuborékokat,
egyből formára alakítom és abba az edényben kelesztem ismét a duplájára
amiben sütni fogom a kenyeret. A megkelt tésztát 2-3 helyen bevágom és 230 C°
előmelegített sütőben 40 percet fedő alatt és még 20 percet fedő nélkül
vagy addig amíg szép barnára sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése