Hozzávaló
- 50 dkg liszt
- 15 - 20 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 2 csipet só
- 15 dkg zsír
- 1 egész tojás
- 2 dl tejföl
Töltelék
- 1 - 1,5 kg alma
- ízlés szerint cukor
- 2 tk örölt fahéj
Elkészítés
Az almát megmosom, lereszelem de a reszelőnek nem a legfinomabb részével. Ha kemény az alma akkor előpárolom, ha nem akkor levétől kinyomkodom (azt megiszom) és utána ízesítem be. A tészta hozzávalóiból egy kellemesen gyúrható tésztát állítok össze (amennyiben nagyon édes az alma akkor a tésztába csak 15 dkg cukrot teszek) és két egyenlő részre osztom. Egy 34x33 - s tepsi aljára teszem kinyújtva az egyik lapot, arra zsemlemorzsát vagy darált diót és erre terítem rá az almát, amit ismét megszórok kevéske zsemlemorzsával vagy dióval. Erre borítom a kinyújtott másik tésztalapot. Lekenem tojás sárgával megszurkálom villával több helyen. 180 C° -a beállított sütőbe teszem és szép barnásra sütöm. Körülbelül 45-50 perc. Csak langyosra kihűlt állapotban szeletelem és megszórom porcukorral a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése