Hozzávaló
- 1/2 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 3 ek fehérbor
- 5 dkg zsír
- 3 tk só
- 2 dl tej
- 35 dk darált töpörtyű
Elkészítés
Az összes anyagot a dagasztóba teszem és egy nagyon kellemes tésztát készítek. Bedagasztás után enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtom, megkenem a darált töpörtyűvel és mint a bejglit feltekerem. A nyújtófával kissé ellapítgatom, majd jobbról és balról felhatom a tésztát, 30 percig pihentetem egy fólia alatt.Ezt még 3x megismétlem. Majd kinyújtom 1,5 cm vastagra a tésztát, tetejét éles késsel, pengével berácsozom én kör alakúra szaggattam, de ízlésed szerinti formára szaggathatod.Tojássárgájával lekenem és 180-200 C° -a előmelegített sütőben 20-30 perc alatt szép pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése