Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 3 ek. cukor
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- kb. 2,5 dl savó (tej)
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg olv. vaj
Kenés és szóráshoz
- 5 dkg olvasztott vaj
- kakaó (cukrozatlan)
- porcukor
Elkészítés
Az összes anyagot a dagasztóba teszem és jól bedagasztom. Kelesztőtálba átteszem és a duplájára kelesztem. Majd lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtom, megkenem az olvasztott margarinnal és megszórom szűrőn keresztül bőségesen kakaóporral majd erre rászórom a porcukrot. ( A kakaó befedi a tésztát és a porcukor pedig a kakaót). A hosszabbik oldaláról feltekerem mint a bejglit és kb 3 cm vastag szeleteket vágok belőle. Papírral bélelt tepsire hézagosan teszem és itt is hagyom 30 percet (addig amíg a sütő bemelegszik) kelni. 20-30 perc alatt 180 C°-n szép pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése