Hozzávaló
Elő tészta (kovász). Sütés előtt 1-2 nappal kell elkészíteni és a konyhapulton lefedve érlelni.
- 2,5 dl
- 25 dkg BL 80 liszt
- 2 kanál korpa (búza, zab)
- 1,2 kk só
- 1,5 dkg élesztő
A tészta végleges összetevői
- a fenti kovász
- 5,1 dl víz
- 5 kk csapott só
- 2 ek porcukor
- 1 kg BL 55 liszt
- 5 ek olaj
- 4 dkg élesztő
Elkészítés
A tészta végleges összetevőit a dagasztóban bedagasztom. Átteszem kelesztőbe és duplájára növesztem. Enyhén lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztom, bagettnek megformázom, vízzel lepermetezem és szezámmagban jó alaposan megforgatom. Papírral bélelt tepsire átteszem, a papírt a bagettek között felhúzom egy kicsit, hogy ne érjenek egymáshoz és fóliával lefedve (így izzad a tészta és nagyra nő nem szárad) jól megkelesztem (kb 1/2 óra). Ez alatt felfűtöm a sütőt 200 C°-a. A tepsi tetejét jól besriccelem vízzel, ráborítom az aljára és tolom is be a sütőbe 30 - 40 percre. 20 perc után leveszem a tetejét és szép piros ropogósra sütöm. Atkáriné Terike tuti kenyérreceptjéből készítettem.
Gyönyörűen megkelt |
Bagettnek megformázva |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése