2012. november 15., csütörtök

Rizskoch


Hozzávaló

  • 250 g rizs
  • 1 l tej
  • 200 ml víz 
  • 1 csipet  
  • 150 g kristálycukor  
  • 1 db citrom reszelt héja 
  • 2 db vaníliás cukor
  • 5 db tojássárgája 
  • 5 db tojásfehérje 
  • 2 púpozott teáskanál liszt
  • 50 g vaj
  • tehetsz bele mazsolát is amennyit gondolsz
A tepsihez:
vaj
zsemlemorzsa
Elkészítés 

2 dl ízesítetlen vízben lassú tűzön gyakori kevergetés mellett előfőzöm a rizst, majd felöntöm a tejjel amivel tovább főzöm. Amikor már jól felszívta a tejet akkor beleteszem a citromhéjat és a csipet sót. Lefedem és hagyom langyosra kihűlni. Kikeverem a kétféle cukrot az olvasztott (nem meleg) margarinnal a tojások sárgájával és a liszttel, ezt belekeverem a rizsbe. A tojásfehérjét jó keményre verem és óvatosan összeforgatom a rizses masszával. Előmelegített sütőbe 200 C°-n 40 percet sütöm,de legalább is addig míg szép sült színt nem kap. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült - e. Finom házi lekvárral kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése