Hozzávaló
- 250 g rizs
- 1 l tej
- 200 ml víz
- 1 csipet só
- 150 g kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 db vaníliás cukor
- 5 db tojássárgája
- 5 db tojásfehérje
- 2 púpozott teáskanál liszt
- 50 g vaj
- tehetsz bele mazsolát is amennyit gondolsz
A tepsihez:
vaj
zsemlemorzsa
Elkészítés
2 dl ízesítetlen vízben lassú tűzön gyakori kevergetés mellett előfőzöm a rizst, majd felöntöm a tejjel amivel tovább főzöm. Amikor már jól felszívta a tejet akkor beleteszem a citromhéjat és a csipet sót. Lefedem és hagyom langyosra kihűlni. Kikeverem a kétféle cukrot az olvasztott (nem meleg) margarinnal a tojások sárgájával és a liszttel, ezt belekeverem a rizsbe. A tojásfehérjét jó keményre verem és óvatosan összeforgatom a rizses masszával. Előmelegített sütőbe 200 C°-n 40 percet sütöm,de legalább is addig míg szép sült színt nem kap. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült - e. Finom házi lekvárral kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése