Hozzávaló
- 4 dl rizs
- 6 ek olaj
- só
- 1 nagy vöröshagyma aprítva
- 4-5 g fokhagyma reszelve
- 4 cm-s friss gyömbér reszelve
- 2 egész tojás
- 1/2 mk őrölt bors
- 1 púpozott tk currypor
- 1 tk chilipor (vagy csípős paprikakrém)
- 4 ek sötét szójaszósz
- 20 dkg konzerv kukorica (leve leöntve)
- 25 - 30 dkg konzerv ananász (leve leöntve)
Elkészítés
A rizs a sóval puhára főzöm (úgy ahogyan mindig szoktad). A többi olajat a wokban felforrósítom ráteszem a 2 féle hagymát és a gyömbért, vigyázva pirítom (2 percig) nehogy a hagyma megégjen. Ráöntöm a felvert tojást és kocsonyásodásig sütöm majd hozzáadom a rizst. Fűszerezem a borssal, curryvel, chilivel, szójaszósszal. Nagy lángon néhányszor átforgatom közbe beleteszem a kukoricát és az ananászt. Forrón kínai csirkével tálalom amit itt találsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése