2012. december 11., kedd

Kínai csirke

Hozzávaló
  • 6-8 db egész csirkecomb
  • 3-4 ek olaj (napraforgó, oliva, mogyoró, szezám)
  • 3-4 ek sötét szójaszósz
  • 2 g. dundi fokhagyma
  • 2 cm-s friss gyömbér
  • 1 ek barna cukor (lehet méz is)
  • 1 tk chilipor
  • 4 dl kóla (olyan amit már ki akarsz önteni mert nincs bubi benne)
  • só (kevés kell)
Elkészítés

A teljesen megtisztított, megmosott és a csontjánál szétnyitott csibecombokat a wokban felforrósított olajon mindkét oldalon hirtelen lepirítom. Ráöntöm a szójaszószt és 1 percig rázogatva tovább pirítom. Ráteszem a zúzott fokhagymát és a zúzott gyömbért és további 2 percet sütöm vigyázva nehogy megégjen a hagyma. Mehet rá a cukor és csak addig pirítom míg megkaramellásodik a cukor. Megsózom és a chilit is rászórom. Átkeverem ráöntöm a kólát és résnyire hagyott fedő alatt a húst puhára párolom. Eddigre már a szaft is besűrűsödik és édes fényes mázzal vonja be a húst. Indonéz rizzsel tálalom amit itt találsz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése