Ezt
a salátát 30 éve készítem. Egy német " volt NDK " ismerőstől tanultam.
Aztán a párom is azt mondta, hogy a hosszú kinn tartózkodása alatt ő is
sokszor készítette mert nagyon szereti.
Hozzávaló
1 - 1,5 kg salátának való burgonya
10 db tojás
2 db közepes hagyma (lehet lila vagy salátának való hagyma is)
1 db 450 gr majonéz (vagy 250gr majonéz és 1 db kicsi tejföl keveréke)
1 ek 10% - os ecet
só
Elkészítés
A burgonyát és a tojásokat alaposan megmosom, és egy edénybe teszem fel főni 1 ek sóval. Míg fő, megpucolom és felaprítom a hagymákat és kikeverem a majonézt a tejföllel. A megfőtt burgonyát és a tojást megpucolom és elkezdem rétegezni egy salátás edénybe az összetevőket.1 ek ecet (ez csak legalulra 1 x kell) - aprított hagyma - szeletelt burgonya amit megsózok (egyébként a burgonya sózását minden rétegnél ismétlem!)- karikára vágott tojás - majonéz. Ezt addig ismétlem míg az összes anyag el nem fogy, majd óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze jól elkeverem. Megkóstolom és ha sótlannak találom még egy picit utána sózok most, mert a burgonya nagyon kívánja a sót. Sült és rántott húsokkal nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése