Hozzávaló
A paradicsomos szószhoz:
• 50 dkg darált hús
• 1 nagy fej vöröshagyma
• ½ liter paradicsomlé dobozos(Lidlből)
• 1-1tk. rozmaring – kakukkfű – oregánó
• 1 db babérlevél
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 ek. cukor
• só – bors
Besamel mártáshoz:
• 8 dkg vaj
• 2 púpozott ek. liszt
• 7 dl tej
• só
• bors
• szerecsendió
• pici citromlé
1 doboz lasagne lap
A tetejére és a rétegek közé
30 dkg reszelhető sajt (trapista)
Elkészítés
A hagymát apróra vágom, és az olajon megfuttatom. Hozzáteszem a
paradicsomlét, a fűszereket, és az egészet sűrűre főzőm. Közben a húst
egy másik edényben fehéredésig sütöm. Majd a szószt ráöntöm a húsra és
alacsony hőfokon még 10-15 percig főzöm. A szósz, ha nem akarjuk magunk
elkészíteni, akkor kiváltható üveges Milánói vagy Bolognai szósszal.
Fontos! A paradicsomos szósz akár hússal akár magában le is fagyasztható!
A két szószt összekeverem, (egy kevés fehérmártást hagyok a tetejére) és ezzel rétegezem a lapokat. Minden lap közé teszek reszelt sajtot is. A tetejére fehérmártás kerül és bőven megszórom sajttal. A saját készítésű tésztát a rétegezés közben ½ percet főztem és így tettem a rétegek közé. De szerintem ez el is maradhat a friss tésztánál, mert akkor a tészta fogja beszívni a szaftot és szeletelése sokkal könnyebb lesz az ételnek. Amennyiben bolti tésztát használunk azt utasítás szerin használjuk. 170 C°- on a sajt szép pirulásáig sütöm.
Fontos! A paradicsomos szósz akár hússal akár magában le is fagyasztható!
A két szószt összekeverem, (egy kevés fehérmártást hagyok a tetejére) és ezzel rétegezem a lapokat. Minden lap közé teszek reszelt sajtot is. A tetejére fehérmártás kerül és bőven megszórom sajttal. A saját készítésű tésztát a rétegezés közben ½ percet főztem és így tettem a rétegek közé. De szerintem ez el is maradhat a friss tésztánál, mert akkor a tészta fogja beszívni a szaftot és szeletelése sokkal könnyebb lesz az ételnek. Amennyiben bolti tésztát használunk azt utasítás szerin használjuk. 170 C°- on a sajt szép pirulásáig sütöm.
Házi tészta készítése
- 20 dkg sima liszt
- 4 tojás sárgája
- 4 ek víz
- só
A tésztát jól összedolgozom, ha géppel nyújtom akkor keményebb tésztát
készítek kevesebb víz hozzáadásával, majd 1/2 órára fóliával letakarva a
hűtőbe teszem. Késhát vastagságúra nyújtom. Ahogy a képen látszik egyben
hagyom a tésztát, azaz csak akkorát vágok le belőle, hogy tepsi méretű
legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése