Az, hogy ez az étel mennyire jellegzetesen Bolgár nem tudom. Az biztos viszont, hogy amikor kinn jártam náluk ezt az ételt kerestem és szívesen megkóstoltam volna, de sajnos nem ismerték.
Hozzávaló
- 70 dkg tarja
- 1 doboz hámozott darabolt vagy egész paradicsom
- 1,5 l tyúkhúsleves vagy 2 leveskockából
- 35 dkg hosszú szemű rizs
- 2 teáskanál só
- 1 csapott teáskanál Erős Pista elhagyható (helyette 1/4 tk bors)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál piros paprika
- 1 piros kápia paprika
- 1 zöldpaprika
- 2 fej lila hagyma vagy fehér vöröshagyma
- 3 ek olaj
Elkészítés
A megmosott, csont nélküli tarját 2 cm-s kockákra vágom és a forró olajon 10 percig pirítom, legalábbis addig amíg a hús sülni nem kezd. Félrehúzom, hozzáadom a pirospaprikát, sót, Erős Pistát, szétnyomott fokhagymát és az egész doboz paradicsomot, átkeverem és felöntöm a forró húslevessel. Visszateszem főni. Ez alatt megpucolom és feldarabolom a hagymát (negyedbe majd keresztben ismét félbe vágom), a paprikát kimagozva, félbe és szeletekre vágom. Fedő alatt erős tűzön kb. 35 perc alatt puhára főzöm a húst. Amikor megfőtt beleöntöm a megmosott, lecsepegtetett rizst, felforralom, hozzáadom a hagymát és a kétszínű paprikát, majd fedő alatt alacsony hőfokon kevergetés nélkül készre párolom. Ez még kb 20-25 perc. Vagy addig, amíg puhára fő a rizs. Frissen az igazi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése