Hozzávaló
A leveshez
- 2 ek olaj
- 2 db dundi sárgarépa (30 dkg)
- 1 db dundi fehérrépa (15 dkg)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg borsó (mirelit is lehet)
- 1 db karalábé (el is maradhat)
- 10 dkg zellergumó
- 2,5 l víz
- 1,5 csapott ek só
A húsgombóchoz
- ½ kg darált hús
- 1 fej (10 dkg) vöröshagyma
- 2 tk só
- ¼ tk bors
- 1 db egész tojás
- 15-20 dkg rizs
- kisebb csokor petrezselyem
- 1 g fokhagyma
Elkészítés
Az olajon megfuttatom az apróra vágott vöröshagymát, ráteszem a feldarabolt zöldségeket és együtt párolom egy kicsit. Felöntöm a vízzel, sózom és hagyom, hogy elkezdjen forrni.
Míg a leves felforr, addig elkészítem, majd belerakom a gombócokat, csendesebbre veszem, hogy csak gyöngyözzön, lassan főjön, majdnem úgy, mint a húsleves.
Ha egy kettévágott gombócban a rizs megfőtt, akkor készen van a leves.
Gombóckészítés: a hagymákat és a petrezselymet aprítóba teszem, majd
összekeverem a
hússal, beleütöm a tojást, sózom, borsozom, hozzáadom a
mosott és lecsepegtetett
rizst. Jól átkeverem. Fagyi kanállal vagy
kanállal szaggatom, és gömbölyítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése