2013. január 21., hétfő

Csibemájgaluska leves


Hozzávaló
leveshez
  • 40-50 dkg vegyes zöldség (zeller, karalábé, burgonya, borsó) is lehet benne
  • 1 fej vöröshagyma 3/4 része
  • 3 ek olaj
  • 1 ek darált sós paprika
  • 1,5 l víz
  • 1 tk só
  • 1 húsleves kocka
  • 1 fokhagyma
  • ½ csokor petrezselyem
galuskához
  • 10 dkg csibemáj
  • a hagyma megmaradt 1/3 része
  • 1 db tojás
  • 4-5 ek liszt
  • ½  tk só
  • késhegynyi őrölt bors
Elkészítés

A hagyma 3/4 részét apróra vágom és 3 ek olajon elkezdem dinsztelni, hozzáadom az apró kockákra vagy hasábokra vágott zöldséget és tovább párolom. Felöntöm a vízzel, beledobom a fokhagymát a leveskockát a darált paprikát sót. Míg felforr addig elkészítem a májgaluskát.

A májat megmosom, lecsepegtetem és elkaparom, azaz a hártyától megszabadítom. Minél finomabbra kaparom annál jobb, könnyebb kiszaggatni! Beleteszem reszelve az 1/3 hagymát, az őrölt borsot, sót, tojást a 4-5 ek lisztet és jól elkeverem, nokedli sűrűségű lesz.
Nokedli szaggatóval beleszaggatom a galuskát a forrásban lévő levesbe, majd készre főzöm. A petrezselymet apróra vagdosva dobom a levesbe és vele már nem főzöm, félre húzom a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése