leveshez
- 40-50 dkg vegyes zöldség (zeller, karalábé, burgonya, borsó) is lehet benne
- 1 fej vöröshagyma 3/4 része
- 3 ek olaj
- 1 ek darált sós paprika
- 1,5 l víz
- 1 tk só
- 1 húsleves kocka
- 1 fokhagyma
- ½ csokor petrezselyem
galuskához
- 10 dkg csibemáj
- a hagyma megmaradt 1/3 része
- 1 db tojás
- 4-5 ek liszt
- ½ tk só
- késhegynyi őrölt bors
A hagyma 3/4 részét apróra vágom és 3 ek olajon elkezdem dinsztelni,
hozzáadom az apró kockákra vagy hasábokra vágott zöldséget és tovább
párolom. Felöntöm a vízzel, beledobom a fokhagymát a leveskockát a
darált paprikát sót. Míg felforr addig elkészítem a májgaluskát.
A májat megmosom, lecsepegtetem és elkaparom, azaz a hártyától megszabadítom. Minél finomabbra kaparom annál jobb, könnyebb kiszaggatni! Beleteszem reszelve az 1/3 hagymát, az őrölt borsot, sót, tojást a 4-5 ek lisztet és jól elkeverem, nokedli sűrűségű lesz.
Nokedli szaggatóval beleszaggatom a galuskát a forrásban lévő levesbe,
majd készre főzöm. A petrezselymet apróra vagdosva dobom a levesbe és
vele már nem főzöm, félre húzom a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése