Ezt a levest az osztrákoknál ettem először, meglepetésemre talán a legfinomabb gulyásleves volt, amit valaha ettem. Sokáig kísérleteztem, míg sikerült azt az ízt eltalálnom családom teljes megelégedettségére. Ennek a levesnek a leve is sűrű, nem átlátszó.
Hozzávaló
- 60 dkg marhalábszár vagy sertés csülök
- 2 db női ökölnyi lilahagyma
- 1 db paprika, ha lehet, akkor piros
- 3 ek olaj
- 1 dl paradicsomlé
- 1 dl vörösbor
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk erős paprika
- csipet őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db húsleves kockából készített 1,5 - 2 liter lé (vagy csak víz).
- 1/2 kg burgonya
- 2 db dundi sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- csipetke házi vagy bolti
- só ízlés szerint
Elkészítés
A hártyás és inas
részektől megtisztítom a marhahúst, megmosom, és kicsikére
feldarabolom. A lilahagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, majd a
felhevített olajon mindkettőt egyszerre dinsztelem. Hozzáadom a húst,
pirítom egy kicsit, majd kavarok egyet rajta, rászórom a pirospaprikát, a
paradicsomlét a bort a húslé 1/3 részét a lazán összenyomott
fokhagymát, a borsot, erős paprikát, köményt, és az ízlésünknek
megfelelő sót. Félpuhára főzöm, majd beleteszem az 1 cm- re kockázott
sárga és fehérrépákat az ugyanekkorára darabolt burgonyát és a bolti
csipetkét, felöntöm a többi lével, és készre főzöm. A házi csipetkét,
amit frissen készítek azt a befejezés előtt 10 perccel teszem a levesbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése