Hozzávaló
- 2 kg fejes fehér káposzta
- 1 kg paprika fehér
- ½ kg vöröshagyma
- ½ kg sárgarépa
- 30 dkg kristálycukor
- 3 dl olaj
- 2-3 dl 10% - os ecet
- 8 dkg só
Elkészítés
Nagy edénybe a hozzávalókat vékonyan legyalulom, a sárgarépát papírvékony karikára. Hozzárakom a cukrot, sót, ecetet, olajat és jól összekeverem, így hagyom letakarva addig, míg felére össze nem esik. Az ízek összeérnek ez alatt az idő alatt. A befőttes üvegeket és a tetejüket szaliciles vízben mosom el és így
teszem bele a salátát majd a levét ráöntöm, lezárom az üvegeket.
Hűtőben max. 1 hónapig tartható. Nagyon soknak tűnik, de össze fog esni és máris kevesebb lesz. Aki a csípőset szereti, gyalulhat bele erős paprikát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése