2013. január 26., szombat

Szerb saláta édesanyámtól

Hozzávaló
  • 2 kg fejes fehér káposzta 
  • 1 kg paprika fehér 
  • ½ kg vöröshagyma 
  • ½ kg sárgarépa 
  • 30 dkg kristálycukor 
  • 3 dl olaj 
  • 2-3 dl 10% - os ecet 
  • 8 dkg só

 Elkészítés
Nagy edénybe a hozzávalókat vékonyan legyalulom, a sárgarépát papírvékony karikára. Hozzárakom a cukrot, sót, ecetet, olajat és jól összekeverem, így hagyom letakarva addig, míg felére össze nem esik. Az ízek összeérnek ez alatt az idő alatt. A befőttes üvegeket és a tetejüket szaliciles vízben mosom el és így teszem bele a salátát majd a levét ráöntöm, lezárom az üvegeket. Hűtőben max. 1 hónapig tartható. Nagyon soknak tűnik, de össze fog esni és máris kevesebb lesz. Aki a csípőset szereti, gyalulhat bele erős paprikát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése