2013. augusztus 23., péntek

Borzas túrós

Hozzávaló (23 x 38 cm-s tepsihez)
Tészta
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1/2 sütőpor
  • 3 ek kakaó
Töltelék
  • 30 dkg porcukor
  • 3 db tojás szétválasztva
  • 75 dkg túró
  • ha nagyon száraz a túró akkor +1 dl tejföl
  • 3 ek búzadara 
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 1/2 maréknyi levétől megszabadított meggy vagy 10 dkg mazsola
A töltelék anyagait a meggy és a tojásfehérje kivételével jól kikeverem, majd beleforgatom a mennyet és a keményre felvert tojásfehérjét is nagyon óvatosan.

Összeállítása a sütinek


Az anyagokat összegyúrom, 2 cipóra osztom és 1 órára hűtőbe teszem. Az egyik tésztát vagy belenyújtom vagy belereszelem a tepsibe. Erre teszem a tölteléket, majd a másik tésztát a töltelék tetejére szeszelem. (nagy lyukú reszelővel!) A sütőt 200 C° -ra előmelegítem és a tésztát ezen a hőfokon sütöm 30-35 percig. A tepsiben hagyom kihűlni utána szeletelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése