Hozzávaló
- 1 db nagy csontjától, bőrétől megtisztított csibemell
- só, bors, fokhagyma, vöröshagymapor, chilis pirospaprika (szárítottak és le vannak darálva) vagy bármilyen csirkefűszer (ilyenkor már lesz benne adalék és E is).
- 1-2 ek olaj
- folpack és alufólia
A csirkemellet ami nekem 2 darabban jön le a csontról, megmosás után szárazra töröltem és jó alaposan az olajos fűszerrel bedörzsöltem. Bátrabban lehet sózni mert igényli a husi. Majd jó alaposan 2 rétegű folpackra fektettem egymással szembe a dagadtabb részével ellentétesen (csak azért, hogy szép hengert próbáljak készíteni belőle) piszkos szorosan. Akkora fóliába csomagoltam, hogy megtudtam csomózni a két végét. Így ment a hűtőbe 1-2 órára, de jobb lett volna 1 éjjelre hűvösre tenni. Majd még 2 rétegű alufóliába csomagoltam jó alaposan és ment a vízfűrdőbe, ahol 20 -25 percig csendes tűzön forraltam/főztem. Tányérra tettem és amikor kihűlt a fóliákat levettem róla. Gusztán szeletelhető és nagyon ízletes husi. A külsejét szórhatod ízlésednek megfelelően akár borssal, pirospaprikával vagy zöld fűszerekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése