- 30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 20 dkg tönköly fehér liszt
- 14 dkg hideg kókuszolaj/zsír
- 2 ek fruktóz vagy xilit
- 1 citrom reszelt héja
- 1 sütőpor
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 1,5 - 2 dl kefir
- csipet só
- 4 db tojás sárgája
- 20 dkg darált dió
- 2-3 ek fruktóz vagy xilit
- 4 tojás fehérje kemény habbá verve
- házi cukor nélküli sárgabarack lekvár
- 1 ü magozott meggy levétől lecsepegtetve
- teljes kiőrlésű morzsa
Először a száraz anyagokat kevertem össze, amibe elmorzsoltam a zsiradékot, majd a tojásos kefirrel összegyúrtam a tésztát. Nekem igényelte a 1,5 dl + 3 ek kefirt. 3 egyenlő részre osztottam és letakarva pihent 10-15 percet a tészta. Egyenként kinyújtottam, megkentem lekvárral a szélére meggyet, ami alá teljes kiőrlésű morzsát tettem. Két széléről óvatosan feltekertem majd a szélét még a töltelék előtt megkentem kefirrel. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, amibe a darált diót óvatosan beleforgattam. Mindegyik rúdba 5 evőkanállal jutott. 180 C° -a előmelegített sütőben nekem 30 percet sült. Tálaláshoz darált xilit vagy fruktóz lehet a szórás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése