- 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 10 dkg Diabetstar kelttészta liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 ek Xilit
- 1 egész tojás
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 1- 1,5 dl langyos tej
- 1 teáskanál sikér
- 50 dkg sovány túró
- 10 szem Sussina tabletta porrá törve vagy 3 ek cukor
- 1 ek teljes kiőrlésű tönkölydara vagy durumdara
- 1 csokor zsenge kapor
- 2 db tojás szétválasztva
- + még 2 ek tejföl és 1 tojássárgája a töltelék tetejére
A szárazanyagokat összekevertem az élesztőt is csak belemorzsoltam, majd a megolvasztott (nem meleg) vajat és a tojást hozzáöntöttem a langyosított tejjel, amit 1 dl után óvatosan adagoltam, bedagasztom a tésztát. Duplájára kelesztem. Egy 39x23 -s tepsibe kinyújtva beletettem és megszurkáltam. Addig pihent a tészta míg a tölteléket elkészítettem amihez a túrót, cukrot, darát, aprított kaprot és a tojás sárgákat jól kikevertem, majd ebbe óvatosan beleforgattam a keményre vert 3 db tojás habját. Ezt a masszát öntöttem a tésztára, amit 180C°-a előmelegített sütőben 35 percig sütöttem. Ezután a 2 ek tejfölt kikevertem a tojás sárgájával és rákentem a töltelékre amivel még 10 percet sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése