- 25 dkg zabliszt (zabpehelyből is darálható)
- 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
- 1 kis doboz kefir (joghurt, sovány tejföl)
- 4 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 alma reszelve (finom reszelő)
- 1 közepes sárgarépa reszelve (finom reszelő)
- csipet só
- 2-4 ek Xilit (ízlés szerint)
- tojásfehérje keményre verve
- 720 ml üveg meggy, ami létől mentesített saját készítésű rumos
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek Xilit
A lisztet és a szódabikarbónát, sót elegyítettem. Hozzáadtam a fehérje kivételével a többi anyagot és jó alaposan kikevertem. Lágyan beleforgattam a tojáshabot. Ezt a masszát egy olajozott, zablisztezett 23x40cm -es tepsibe öntöttem. A tetején elosztottam az ízesített meggyet és 180C°-a előmelegített sütőben 30-40 percig sütöttem. Tűpróba!!!
Recept innen származik némi változtatással. Köszönettel.
Recept innen származik némi változtatással. Köszönettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése