2012. július 22., vasárnap

Finom bukta

Hozzávaló

  • 55 dkg sima liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,6 dl tej (langyos)
  • 1 ek méz
  • 1 ek sikér
  • 10 dkg kristálycukor vagy 5 ek nem szűken mért vagy 4 ek Xilit
  • 1 db egész tojás (jól felverve)
  • 7 dkg margarin (olvasztva, de nem folyósan)
  • csipet só
Tölteléknek amit szeret a család. Lehet dió - mák - lekvár - túró - nutella - puding.
Szóráshoz porcukor.

 








Elkészítés
1., Előző este a fenti anyagokból elveszem az alábbiakat kovásznak. Fedeles edényben jól kikeverem   lezárom és mehet éjjelre a hűtőbe. Szépen meg fog kelni.
  • 30 dkg liszt
  • 2,6 dl tej
  • 1 ek méz
  • 2,5 dkg élesztő (elmorzsolva)














2., Másnap reggel összedagasztom az alábbiakat.
  • a hűtőből kivett kovász
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 ek sikér
  • 5 ek cukor
  • a felvert tojás
  • 7 dk margarin
A kenyérdagasztóba a felsorolás szerint mehetnek az anyagok.
Kézi dagasztásnál a margarint kis adagokban adjuk a tésztához a dagasztás alatt. 
                                                            
Kelesztő tálban a duplájára kelesztem ez kb 1 óra. 








Enyhén lisztezett felületre teszem.
A tésztát 1 cm vastag télalapra nyújtom.
12 részre vágom pizzavágóval.



 
Mindegyikbe bőven teszek tölteléket. Olajozott tepsibe egymás mellé teszem úgy, hogy a hajtás legyen alul. A végeiket jól összenyomkodom. Lekenem olvasztott margarinnal és így kelesztem még 20 percig.



Hideg sütőbe teszem és pirosodásig 175 C°-n kb. 30 percig sütöm.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése