2012. december 12., szerda

Svéd csalamádé

Hozzávaló
  •  4 kg uborka
  • 2 kg hagyma
  • 1 dl
  • 8 dl cukor
  • 3 dl víz
  • 4 dl 10%-os ecet
  • 1 ek Nátrium- benzoát
 Elkészítés

Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. A hagymát megpucolom. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szeletelem, majd a só-víz-cukor-ecet-benzoát keverékét ráöntöm. Egy napon keresztül, többszöri átforgatással állni hagyom. Lével együtt üvegekbe merem, lezárom és mehet a helyére.  

Tipp: Ha a vöröshagymát lila hagymára cserélem akkor a lé színe megváltozik 

         Aki a csípőset szereti, gyaluljon hozzá csípős paprikát (nem erőset, hanem a zöldes színű   
         sárga paprikát)
         Egy kicsit több cukorral nekünk jobban ízlik.

1 megjegyzés:

  1. Saját termés: a kígyó uborka a hagyma is. Most készítettem el ezt a finom svéd uborkát, nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés