2013. május 29., szerda

Zsenge karalábé, répa, zöldség



Hozzávaló
  • sárgarépa
  • zöldség
  • karalábé
  • üvegenként csipet só
  • tiszta víz
Elkészítés 

Megtisztítom és megpróbálom egyformára felaprítani a nagyon zsenge zöldségeket. Üvegbe teszem egy csipet sóval hintem mindegyik tetejét, majd felöntöm vízzel. Kochen / 90 perc alatt készítettem el.

Készült 
  • kockázott karalábé, főzeléknek
  • kockázott vegyes zöldség, karalábéval
  • kockázott vegyes zöldség 
  • kockázott vegyes zöldség, zeller levéllel
  • kockázott sárgarépa
  • julienre vágott sárgarépa, kínai ételhez
  • bébirépánál egy kicsit nagyobb répa és zöldség egyben

2 megjegyzés:

  1. Mi lehet a hiba, ha egy héttel a befőzés után felforr? Lehet, hogy túl megtömtem az üveget, és kevés levegő maradt a vákuumnak? Én csak sima lábosba "automatáztam" , gépem még nincs. Köszönöm: Fruzsi

    VálaszTörlés
  2. Simán dunsztoltad, és ha jól olvasom, akkor egy csepp tartósítószer sincs benne? Ez nagyon jó dolog lenne!

    VálaszTörlés