2013. január 26., szombat

Zablisztből palacsinta

Azt olvastam, hogy a zabliszt nagyon jótékony hatású. Gyomorvédő és kiválóan alkalmas ételek készítésére. Minden, amibe sima lisztet használunk teljesen vagy részben helyettesíthető vele. 


Hozzávaló
  Tészta/ 10 db
  • 20 dkg zabliszt
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • ízlés szerint folyékony édesítőszer
  • 2 dl tej
  • 3 dl szódavíz vagy ásványvíz
  • 0,5 dl olaj
Töltelék
  • 25 dkg túró
  • 1 ek tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 ek Xillit
Elkészítés
A tésztához valókat az olaj kivételével simára keverem és amikor ezzel készen vagyok beleöntöm az olajat és azzal is elkeverem. Egy 30-60 percet pihentetem.
A teflonos serpenyőbe ecsettel olajat kenek (ez általában csak az elő palacsintánál szükséges) és a forró edénybe 1 merőkanál masszát teszek. Mindkét oldalát pár másodpercig sütöm.

Egy kistányéron egymásra teszem pár perc múlva teljesen bepuhul a  tésztája.

3 megjegyzés:

  1. Szia! Érdeklődöm, hogy mennyi tojás kell a receptedhez? Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Szia! A receptben nincsen tojás. Mennyi kell a palacsinta tésztájához? Szeretném kipróbálni a te receptedet is. Köszönöm segítségedet előre is!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Hajdula! Várom segítségedet a recepthez tojás-ügyileg. :)

    VálaszTörlés