2012. augusztus 26., vasárnap

Sokmagvas teljes kiőrlésű gyors kenyér



Hozzávaló
  • 300 - 350 ml langyos víz 
  • 1 tk. méz, vagy Xilit 
  • 2 dkg friss élesztő vagy 1 cs. Instant porélesztő 
  • 200 gr teljes kiőrlésű búza liszt 
  • 75 gr BL 80 kenyérliszt 
  • 75 gr magkeverék (len, napraforgó, szezámtökmag, mandula, csicseriborsó)
  • 25 gr zabpehely 
  • 25 gr búzakorpa + 1 ek búzacsíra 
  • 1,5 tk  
  • 1 ek olaj
Elkészítés 

A friss élesztőt elmorzsoltam a vízben és jól elkevertem. Amennyiben instant élesztőt használunk, azt csak a liszthez kell keverni. Bele mérem a hozzávalókat egy edénybe, hozzáöntöm a vízben felfuttatott élesztőt és kidolgozom a robotgép dagasztókarjával, vagy kézzel. Egy lágy tésztát fogunk kapni, nem a megszokott kenyértészta sűrűséget.

Egy kb. 30x11x7 formába teszem, amit előzőleg kibélelünk sütőpapírral.
Letakarva 20-25 percig pihentetem, amíg a sütőt előmelegítem 200 fokra. Éles késsel vagy egy pengével hosszában bevagdosom, majd a tetejét megszórom a magokkal, pelyhekkel.
45-50 perc alatt szép pirosra sütöm. Rácsra borítom és hagyom kihűlni. Amennyiben van Tupperware UltraPro edényünk, akkor abban is süthetjük. Ezt az edény nem kell kikenni és papír sem kell bele. Forrás: Limara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése