2012. október 21., vasárnap

Túrós pogácsa

Hozzávaló
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg margarin
  • 50 dkg liszt (most 15 dkg sima lisztet kilófaló liszttel helyettesítettem)
  • 3 db tojás sárgája
  • 3-4 csapott tk só
Elkészítés

A liszteket elegyítem, beleteszem a sót, majd elmorzsolom benne a margarint és a túrót. A tojássárgájával összegyúrom. 1 cm vastagra nyújtom és 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom. Minden darabot a két tenyerem között (az asztalon hagyva) egy kicsit megformázok ( a mozdulat az, amikor régen tüzet akart gyújtani az ősember és a fadarabot a két tenyere között pörgette)  és sütőpapíros tepsibe teszem. 200C° -a előmelegített sütőben 30 percig sütöm de legalább addig amíg egy kicsi színt kap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése