2012. november 23., péntek

Babgulyás trombitagombával

Folyamatosan kipróbálom a gép mellé kapott kis könyvben lévő recepteket, amivel rendkívül meg vagyok elégedve.Ez a leves került ma sorra mert kaptam szárított trombitagombát akcióba az egyik multinál. De természetesen el is maradhat belőle ez gomba vagy másik fajta is rakható bele!

Hozzávaló
  • 60 dkg tarja kockázva
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 3 db sárgarépa kockázva
  • 0,5 kg fejtősbab akár mélyhűtve (vagy szárazbab amit főzés előtt beáztatsz)
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma felaprítva
  • 3 dundi gezezd fokhagyma egészben
  • 3 db babérlevél
  • 2 tk tárkony
  • 2 szál zeller
  • 3 tk pirospaprika
  • 3 tk só
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 ek piros arany csemege  vagy csípős ha szereted
  • 10 dkg trombitagomba (el is maradhat)
  • 8 mérőedény víz
Elkészítés

Minden hozzávalót megtisztítok, felaprítok és a gépbe rakom. Jól átkeverem és felöntöm a vízzel. Ha bővebb vízzel szeretnéd akkor tegyél több vizet bele de vigyázz a gép leírásánál megengedett feltöltési szintre.Lezárom, elindítom a BEAN = Bab programmal a gépet és ha sípol kész az étel és tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése