2012. november 15., csütörtök

Kakaós csiga (kelt tésztából)


Hozzávalók
      
  •  50 dkg finomliszt
  •  csipet só
  •  3 ek. cukor
  •  1 egész tojás
  •  1 tojás sárgája
  •  kb. 2,5 dl savó (tej)
  •  2 dkg élesztő
  •  8 dkg olv. vaj
Kenés és szóráshoz 
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • kakaó (cukrozatlan)
  • porcukor
Elkészítés
Az összes  anyagot a dagasztóba teszem és jól bedagasztom. Kelesztőtálba átteszem és a duplájára kelesztem. Majd lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtom, megkenem az olvasztott margarinnal és megszórom szűrőn keresztül bőségesen kakaóporral majd erre rászórom a  porcukrot. ( A kakaó befedi a tésztát és a porcukor pedig a kakaót). A hosszabbik oldaláról feltekerem mint a bejglit és kb 3 cm vastag szeleteket vágok belőle. Papírral bélelt tepsire hézagosan teszem és itt is hagyom 30 percet (addig amíg a sütő bemelegszik) kelni. 20-30 perc alatt 180 C°-n szép pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése