2012. november 23., péntek

Paprikás krumpli

 Hozzávalók
  •  1 kg kockára vágott régi vagy új krumpli 
  •  2 fej apró kockára vágott hagyma 
  •  3 evőkanálnyi olíva- vagy étolaj 
  • 15 dkg füstölt szárazkolbász karikára vágva (vagy virsli, főzőkolbász, húsos füstölt      kolozsvári szalonna feldarabolva) 
  •  1 teáskanálnyi vegeta 
  • 1 csapott mokkáskanálnyi bors 
  • 2 mokkáskanálnyi őrölt fűszerkömény (szemes is lehet) 
  • 4 teáskanálnyi őrölt, édes pirospaprika
  • 1 mokkáskanálnyi morzsolt vagy őrölt majoránna 
  • 1 szűk mokkáskanálnyi chili vagy csípős paprika (elhagyható, ha nem kedveli) 
  • 1 teáskanálnyi szárított morzsolt petrezselyem vagy ugyanannyi friss, apróra vágva 
  • 1 teáskanálnyi só
  • 1 db hámozott paradicsom 
Elkészítés


Beleöntöm a 3 evőkanálnyi olajat a kuktába. Belerakom a kockára vágott hagymát, krumplit, a karikára vágott füstölt kolbászt a fűszereket. Aláöntök 5 mérőcsészényi hideg vizet. Ha kevesebb lével szeretném a paprikás krumpli, akkor elegendő 4 mérőcsészényi víz. Ha bővebben, akkor 6-7 csészényi víz. Újkrumplinál vigyázni, mert az újkrumpli sok levet ereszt. Ebben az esetben legfeljebb 2 1/2 – 3 mérőcsészényi vizet teszek a krumpli alá, ellenben bőségesen használok friss petrezselyemzöldet. Ráteszem a fazékra a fedelet. Ügyelek arra, hogy a biztonsági gőzkieresztő szelep zárt pozícióban legyen.

Program: SOUP/ LEVES
Program végén CANCEL/melegen tartásra álla gép. Majd ezt a gombot megnyomva állítom is le.

Pár perc pihentetés után a gőzszelep/gőzkifújásra állítva és levehető ez után a tető. Lehet tálalni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése