Hozzávaló
- 4 kg érett szilva
- 80 dkg Xillit vagy cukor
- 2 ek. 20% -s ecet
Váltott vízben többször átmosom a szilvát, majd kimagozom és húsdarálón
ledarálom. Beleöntöm egy tepsibe (ne érjen a tepsi pereméig), ráöntöm a
cukrot és az ecetet elkeverem. Ez alá a tepsi alá beteszek egy üres
tepsit is, hogy az esetlegesen kifröccsenő lekvár ne égjen a tűzhely
aljára. 200 C° -a előmelegített sütőbe teszem, megvárom míg felforr, és a
tüzet 150-175 C° -a csökkentve addig főzöm, míg jól be nem sűrűsödik.
Majdnem az 1/3 -a elfő. Mosott üvegekbe teszem forrón lezárom, 5 percre
fejre állítom, ez után hűtőtáskába teszem jól bebugyolálva, 2 nap múlva
mehet a helyére. Készíthető teljesen cukor mentesen is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése