2012. december 12., szerda

Szilvalekvár sütőben

Hozzávaló
  • 4 kg érett szilva
  • 80 dkg Xillit vagy cukor
  • 2 ek. 20% -s ecet
Váltott vízben többször átmosom a szilvát, majd kimagozom és húsdarálón ledarálom. Beleöntöm egy tepsibe (ne érjen a tepsi pereméig), ráöntöm a cukrot és az ecetet elkeverem. Ez alá a tepsi alá beteszek egy üres tepsit is, hogy az esetlegesen kifröccsenő lekvár ne égjen a tűzhely aljára. 200 C° -a előmelegített sütőbe teszem, megvárom míg felforr, és a tüzet 150-175 C° -a csökkentve addig főzöm, míg jól be nem sűrűsödik. Majdnem az 1/3 -a elfő. Mosott üvegekbe teszem forrón lezárom, 5 percre fejre állítom, ez után hűtőtáskába teszem jól bebugyolálva, 2 nap múlva mehet a helyére. Készíthető teljesen cukor mentesen is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése