2013. január 21., hétfő

Tepsis brassói

Hozzávaló
  • 1,6 kg augusztusi burgonya (nem új, de nem is öreg még)
  • 20 dkg húsos, füstölt, házi császárszalonna 
  • 30-40 dkg tarja csont nélkül
  • 20 cm -s lecsókolbász (el is maradhat)
  • 2 nagy fej vöröshagyma (lehet lila is)
  • 2 db paprika (piros, zöld)
  • brassói fűszerkeverék vagy (fokhagyma, só, bors, majoránna )
  • só 
Elkészítés
3x3-s darabokra vágom a burgonyát, és a hagymát. A húst és a szalonnát kisujjnyi darabokra szeletelem. A kolbászt hosszában felezem majd szeletelem. A paprikákat csíkokra vágom magház eltávolítás után.
A szalonnát megpirítom és a tepsire teszem amiben sütni fogom az ételt. A visszamaradó zsíron a szeletelt húst fűszerezés nélkül 10 percig magas fokon sütöm, többször megkeverve, beledobom a kolbászt a paprikát majd ez is mehet a tepsire. Tepsire öntöm a kockázott burgonyát, megszórom a fűszerrel és a sóval, jól átkeverem az összes anyagot, lefedem és mehet kb 30-40 percre az előmelegített sütőbe 200C°- sülni.
Ha tányérra szedem teszek rá 
1. apró kockára vágott savanyú uborkát és reszelt sajtot. Vagy
2. apró kockára vágott ananász befőttet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése