2013. január 26., szombat

Csirkezúza pörkölt

Hozzávaló
·         1 kg csirkezúza
·         1 nagy fej vöröshagyma
·         2-3 db fokhagyma
·         1 húsleves kocka
·         1 db paradicsom
·         1 db zöldpaprika
·         1 dl paradicsomlé
·         1 dl vörösbor
·         3 tk pirospaprika
·         2 tk darált paprika sós
·         1 tk só (ha szükséges +még igény szerint)
·         késhegynyi őrölt bors
·         4 ek olaj
Elkészítés
A csirkezúzát megmosom, megtisztítom, vékony csíkokra vágom.  A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom az apróra darabolt zöldpaprikát, az átnyomott fokhagymát pirítom egy kicsit. Mehet bele a zúza, amit átforgatok, majd a többi hozzávaló. Felengedem 4 dl vízzel és végig fedő alatt jó 2 órát főzöm, de legalább is addig amíg meg nem puhul, ha nem főztem elő kuktában. 
                                                    Melegítem a hűtőből kivett pörköltet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése