2013. július 7., vasárnap

Meggylé-rumos meggy és kovi ubi + sárgabarack lekvár

A képen balról jobbra írom le az elkészítését.

1. Meggylé
  • tetszés szerinti mennyiségű meggy
  • tiszta üvegek
Az ivólékészítőbe teszem a megmosott gyümölcsöt magozottan. Rögtön az üvegekbe fejtem le a lét és azonnal lezárom. Mehet a helyére. EINSAFT / 60 perc.

2. Meggyhús ami visszamaradt a lékészítésből
  • natúr meggyhús
  • 1 ek cukor / üveg
  • 1 ek rum (el is maradhat) / üveg
A meggyhúst üvegekbe töltöm, tetejére cukrot és rumot teszek. Lezárom az üvegeket.  80 °C / 30 perc 

3. Cseresznyebefőtt
  • cseresznye
  • 2 ek cukor / üveg
  • víz
A mosott gyümölcsöt üvegekbe teszem. A cukrot mindegyik tetejére szórom és felöntöm vízzel. Lezárom és 80 ° C /30 perc alatt elkészítem.

4. Kovászos uborka

A szokásos módon elkészített kovászos uborka levét átszűröm majd a 720ml -s üvegekbe áttett uborkára ráöntöm és lezárom. A kimaradt lét is kidunsztolom mert télen inni és akár a tökfőzelék habarásához is tökéletes! 90 °C / 30 perc alatt készítem el.

5. Sárgabarack lekvár
  • 5 kg sárgabarack 
  • 0,5 kg cukor (Xilit)
  • 6 db 720 ml -s üveg

Az átválogatott, megmosott, kimagozott és a hibás részektől megtisztított barackot feldarabolom és tepsibe teszem. 200 ° C előmelegített sütőbe tolom, amit ha a barack forrni kezd 150-170 °C -ra mérséklem a hőt és 3 órán keresztül óránként egyszer átkeverve rotyogtatom, majd a barackot merülő mixerrel ízlés szerintire darabolom. A cukrot az utolsó órában keverem hozzá, amivel még 1 órát rotyogtatom. Steril üvegekbe azonmód forrón beletöltöm és lezárom. Mélyhűtő táskában pokróc között kihűlésig pihentetem.  



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése