2013. július 27., szombat

Sárgabarackos grízes pite




Hozzávaló (20 x 25 cm -s tepsihez )
  • 10 dkg buzadara
  • 10 dkg sima liszt
  •   7 dkg olvasztott margarin
  •   7 dkg Xilit vagy kristálycukor
  •   1 vaníliás cukor
  •   2 db egész tojás
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • ízlés szerinti mennyiségben sárgabarack
  • szóráshoz porcukor Xilitből vagy kristálycukorból
Elkészítés

A lisztet a darát a sütőport a sót és a citrom héját elegyítem. A tojást habosra verem, hozzáadom a 2 féle cukrot az olvasztott margarint  a joghurtot, amivel még tovább verem. A lisztet és a tojásos masszát összekeverem és vajazott, lisztezett tepsibe öntöm, így hagyom 30 - 40 percig pihenni, hogy a dara megduzzadjon egy kicsit. A magozott és felezett barackot a képen látható módon teszem a tésztára ( a mag helye van felfelé). 170 °C -ra előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt megsütöm. Nem kell tovább sütni mert kiszárad! Tálaláskor porcukorral hintem meg. A recept ötlet Jákli Judit csoporttársamtól származik, melyet egy picit átvariáltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése