2013. augusztus 25., vasárnap

Kókusztejes őszibarack krémleves

A fotó az gyengécske, de nem is ezen van a hangsúly. Egy rendkívül finom gyümölcslevest készítettem.

Hozzávaló
  • 1/2 kg őszibarack
  • 1/2 l víz
  • 2 dl kókusztej
  • pici citromlé
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
 Elkészítés
A tisztított (magozott, héjazott) barackot kisebb kockára aprítottam, meglocsoltam pici citromlével, majd a karamellizált cukorba forgattam, felöntöttem vízzel, meghintettem fahéjjal és lefedve puhára főztem. Ha megfőtt merülő mixel pürésítettem (nem baj ha egy picit darabos) majd felöntöttem kókusztejjel, amivel egyet forraltam még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése