2014. március 8., szombat

Fűszeres csirkemell sonka


Gaby Baba csoporttársuktól van a recept, ami teljesen E és adalékmentes.
Hozzávaló
 • 1 db nagy csontjától, bőrétől megtisztított csibemell
 • só, bors, fokhagyma, vöröshagymapor, chilis pirospaprika (szárítottak és le vannak darálva) vagy bármilyen csirkefűszer (ilyenkor már lesz benne adalék és E is).
 • 1-2 ek olaj 
 • folpack és alufólia
Elkészítés

A csirkemellet ami nekem 2 darabban jön le a csontról, megmosás után szárazra töröltem  és jó alaposan az olajos fűszerrel bedörzsöltem. Bátrabban lehet sózni mert igényli a husi. Majd jó alaposan 2 rétegű folpackra fektettem egymással szembe a  dagadtabb részével ellentétesen (csak azért, hogy szép hengert próbáljak készíteni belőle) piszkos szorosan. Akkora fóliába  csomagoltam, hogy megtudtam csomózni a két végét. Így ment a hűtőbe 1-2 órára, de jobb lett volna 1 éjjelre hűvösre tenni. Majd még 2 rétegű alufóliába csomagoltam jó alaposan és ment a vízfűrdőbe, ahol 20 -25 percig csendes tűzön forraltam/főztem. Tányérra tettem és amikor kihűlt a fóliákat levettem róla. Gusztán szeletelhető és nagyon ízletes husi. A külsejét szórhatod ízlésednek megfelelően akár borssal, pirospaprikával vagy zöld fűszerekkel.

1 megjegyzés:

 1. Kedves webmester,

  Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

  Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

  Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

  Üdvözlettel,
  Tünde
  info@osszesrecept.hu

  VálaszTörlés