Gyönyörű lett a külseje
jól bevált jénai edénykém egérke járta lyukakkal
Hozzávalók
A csésze amivel mérek 3 dl - s
- 3 csésze liszt (sima fehér liszt vagy fehér tönkölybúza)
- 1,5 teáskanál só
- ¼ tk porélesztő vagy 1 dkg élesztő
- 1,5 csésze víz.
Elkészítése
A lisztet egy kelesztő tálba szitáltam és az összes hozzávalót hozzátéve jól összekevertem, nem dagasztottam. Egy konyharuhával letakartam és otthagytam másnap reggelig a konyhapulton 12-13 órát. Akkor egy jól belisztezett (én kukoricalisztet használok) deszkára tettem és a két egymással szemben lévő oldalakat egymásra hajtottam. A sütőt bekapcsoltam 250 fokra és egy jénai tálat előmelegítettem benne. A tésztát ebbe a tálba tettem egy laza mozdulattal, egy másik jénaival fedtem be és 230 fokon sütöttem 30 percig. Akkor a tetejét levettem és még 30 percig sütöttem. A végén simán kijött a jénaiból. Nagyon finom, ropogós, de mégsem nagyon kemény, belül pedig nagy lyukak voltak. Az íze pedig csodás. Azt hiszem máskor is így fog készülni ebben az edényben a kenyér.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése