• 4,7 dl víz
• 4 tk só
• 4 ek olaj
• csipet aszkorbin
• 2 ek tejföl
• 35 dkg félfehér kenyérliszt BL112
• 50 dkg sima liszt
• 2 tk búzakovász por
• 2 dkg élesztő
• 2 tk cukor
Elkészítés
1.
A felsorolás sorrendjében a sütőgépbe pakolom az összes hozzávalót és
egy 20 perces programmal bedagasztatom a tésztát. Aránylag kemény
tésztám lesz.
2. Letakarva kelesztem 1 órát, de 20 perc után átgyúrom és tovább kelesztem. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrom és megformázom, majd sütőpapírral bélelt fedeles jénaiba teszem, ahol ismét duplájára kelesztem fedő alatt.
3. Előmelegítem a sütőt 230 C° -a, a kenyeret bevagdosom, bespriccelem a jénai fedelét vízzel és beteszem a forró sütőbe 50 percig fedővel, majd fedő nélkül még 10 percig sütöm.
4. Rácson hagyom kihűlni.
2. Letakarva kelesztem 1 órát, de 20 perc után átgyúrom és tovább kelesztem. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrom és megformázom, majd sütőpapírral bélelt fedeles jénaiba teszem, ahol ismét duplájára kelesztem fedő alatt.
3. Előmelegítem a sütőt 230 C° -a, a kenyeret bevagdosom, bespriccelem a jénai fedelét vízzel és beteszem a forró sütőbe 50 percig fedővel, majd fedő nélkül még 10 percig sütöm.
4. Rácson hagyom kihűlni.
Sajnos
van egy rossz szokásom, nem bírom megvárni míg meghűl egy kicsit a
kenyér, meg kell, hogy kóstoljam. Ezért a vágott felülete nem szép.
Hajdula, puszikallak
VálaszTörlésnagyon nagyon szeretem a kelt tesztakat, kifliket, kenyereket! nagyon finomakat keszitettel, jol fognak nekem a recepteid!
Köszi Meli aranyos vagy!
VálaszTörlés