2012. július 21., szombat

Félfehér kenyér



Hozzávaló 

•    4,7 dl víz
•    4 tk só
•    4 ek olaj
•    csipet aszkorbin
•    2 ek tejföl
•    35 dkg félfehér kenyérliszt BL112
•    50 dkg sima liszt
•    2 tk búzakovász por
•    2 dkg élesztő
•    2 tk cukor


Elkészítés
1. A felsorolás sorrendjében a sütőgépbe pakolom az összes hozzávalót és egy 20 perces programmal bedagasztatom a tésztát. Aránylag kemény tésztám lesz.
2. Letakarva kelesztem 1 órát, de 20 perc után átgyúrom és tovább kelesztem. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrom és megformázom, majd sütőpapírral bélelt fedeles jénaiba teszem, ahol ismét duplájára kelesztem fedő alatt.
3. Előmelegítem a sütőt 230 C° -a, a kenyeret bevagdosom, bespriccelem a jénai fedelét vízzel és beteszem a forró sütőbe 50 percig fedővel, majd fedő nélkül még 10 percig sütöm.
4.    Rácson hagyom kihűlni.
Sajnos van egy rossz szokásom, nem bírom megvárni míg meghűl egy kicsit a kenyér, meg kell, hogy kóstoljam. Ezért a vágott felülete nem szép.


2 megjegyzés:

  1. Hajdula, puszikallak
    nagyon nagyon szeretem a kelt tesztakat, kifliket, kenyereket! nagyon finomakat keszitettel, jol fognak nekem a recepteid!

    VálaszTörlés