Hozzávaló
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1/2 l langyos tej
- 2 dl olaj
- 1 tk cukor
- 2 csapott ek só
- kb 5 dkg olvasztott de nem meleg margarin
- 30-40 dkg reszelhető sajt
- 1 egész tojás a kenéshez
Elkészítés
A kenyérsütőbe pakolom az összes anyagot az élesztő és a felfuttatásához
szükséges tej kivételével. Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral
elkeverem, és beleöntöm a gépbe a többi anyaghoz. A gép jól bedagasztja,
amiből egy kellemesen lágy finom tapintású tészta lesz. Természetesen
kézzel is bedagasztható, ilyenkor az élesztőt fel kell futtatni, és úgy
adni a liszthez. Enyhén lisztezett felületen 30x40-s lappá nyújtom, olvasztott margarinnal megkenem, rászórom a reszelt sajtot (annyit hagyok belőle, hogy a tetejére is jusson). Feltekerem mint a beiglit és jobbról - balról behajtom.
Kinyújtom 1,5 cm vastagra és tetszés szerinti nagyságúra szaggatom. A tepsiben egymástól egy picit távolabb teszem. Tojással megkenem vigyázva, hogy az oldalára ne folyjon és megszórom reszelt sajttal a tetejét.
Megsütöttem....nagyon,nagyon jó ez a recept!:)
VálaszTörlés