2012. augusztus 2., csütörtök

Meggyes kevert


Hozzávaló
  • 1 db nagy dobozos kefir ( továbbiakban ez a pohár a mérőeszköz)
  • 1 pohár kristálycukor
  • 1/2 pohár olaj
  • 2 egész tojás
  • 1 pohár sima liszt
  • 1 pohár rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • pici só
  • 1,5 kg magozott meggy (lehet befőtt és más gyümölcs is csak savanykás legyen)
Elkészítés

Az első 4 összetevőt alaposan kikeverem. A 2 féle lisztet a vaníliás cukorral és a sütőporral a pici sóval elkeverem, majd folyamatos kavarás mellett az előzőleg kikevert anyaghoz öntöm. Vigyázz ne legyen csomós. Sütőpapírral bélelt (vagy vajazott lisztezett) tepsibe öntöm. A gyümölcsből 2 maréknyit  félreteszek, a többit óvatosan a krémes masszába keverem és a félretett gyümölcsöt a tetejére szórom. 175 C°-a előmelegített sütőben 23x38-cm tepsiben szép pirosodásig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése